"Имението Даунтън“ ще се завърне на голям екран с трети филм

Добави коментар

Измисленото семейство Кроули и неговата прислуга в просторно английско имение в началото на 20-и век се завръщат в трети филм от поредицата "Имението Даунтън", в който ще участват стари и нови лица, предаде Ройтерс.

Отличената с награди продукция спечели огромна популярност във Великобритания и САЩ, след като беше излъчена за първи път като телевизионен сериал през 2010 г. Продължи шест сезона и беше последвана от два филма, излезли през 2019 и 2022 г., припомня Ройтерс.

В съвместно изявление "Юнивърсъл пикчърс", "Фокус фичърс" и "Карнивал филмс" обявиха, че създателят на сериала Джулиан Фелоус е написал третия филм от франчайза "Имението Даунтън", както и че много от познатите актьори, включително Хю Бонвил и Елизабет Макгавърн - които играят съответно патриарха на фамилията Робърт Кроули и съпругата му Кора - ще участват в новия филм.

Актьорът от “Заседнали" и номиниран за “Оскар" Пол Джамати и Джоли Ричардсън, наскоро появила се в сериала "Джентълмените" на платформата "Нетфликс", ще се присъединят към колегите си, се казва в съобщението. Джамати ще е в ролята на брата на Кора - Харолд Левинсън. Той вече се превъплъти в тази роля в специален коледен епизод, отбеляза Ройтерс.

Звездата от "Короната“ Доминик Уест, който изигра актьора Гай Декстър във филма от 2022 г. "Имението Даунтън 2", отново ще се превъплъти в тази роля. Саймън Къртис отново ще е режисьор, след като беше зад камерата и във втория филм, отбелязва Ройтерс.

Споделете