• от • 0 коментара • Кино / На кино в 5

Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух | Christopher Robin

„Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ е филм, който ще се хареса не само на малките зрители, но и на не толкова малките.


„Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ ни разказва за порастването на Кристофър Робин, който се налага да остави своите приятели от Сто-акровата гора и в последствие забравя за тях въпреки обещанието му към Пух. Като възрастен Кристофър има много отговорности и задължения, най-важно, от които се оказва неговата работа. Той пренебрегва семейството си, мислейки, че успехът му на работното място би им донесъл желаното щастие.

Действието се развива след Втората световна война, а Кристофър Робин (Евън Макгрегър) вече е голям мъж. Той работи за лондонска фирма произвеждаща куфари и не може да получи почивен уикенд, за да отиде в провинцията със съпругата си (Хейли Аутъл) и с малката си дъщеричка (Бронте Кармайкъл). Дните, прекарани в Сто-арковата гора са отдавна забравени, а животът му е всичко друго, но не и щастлив.

Мечо Пух, загубвайки своите другари, решава да потърси помощ за намирането им от своя стар приятел Кристофър и се озовава в големия Лондон. След срещата на двамата стари приятели следват забавни приключения с мечето, което не успява добре да „играе на дрямка“, а разговаря с всеки на воля.При идването на Кристофър Робин в Голямата гора и по време на търсенето на изчезналите и обитатели, той през цялото време се отнася с непукизъм и не приема „на сериозно“ случващото се и дебнещите го опасности. Но след като открива Ийори, главният виновник за хумора във филма с неговата меланхолия и песимизъм, и останалите герои криещи се от Муслоните, той най-накрая преоткрива детето в себе си.

Мечо Пух – малкият закръглен философ на простите удоволствия в живота - храна, приятелство и забавление. Той живее с правилото, че "правенето на нищо често води до най-доброто нещо" – думите, в които най-добрият му приятел Кристофър Робин някога е вярвал, преди напускането на Сто-арковата гора. За разлика от другите обитатели на гората, единствено Пух познава Кристофър веднага. Въпреки че се е превърнал във възрастен човек и се държи по коренно различен начин, мечето разпознава своя приятел, защото знае, че същото това момче от преди години се крие зад този намръщен и зает мъж.Филмът се фиксира върху реалистичния външен вид на малките герои. Мечо Пух, който срещаме във филма, е по-скоро компютърно създадена кукла, отколкото ръчно изработено жълто закръглено мече, любимо на феновете. Гласовете на плюшените герои създават по-голямата част от техния персонаж, както и фината цифрова анимация на устата и веждите им, която позволява на тези играчки да предадат изненадващо широк спектър от емоции. Забавно и приятно е да се видят тези познати герои, изглеждайки живи зад износената им плюшена козина и неподвижните копчета за очи.Макар сюжетът да е доста предсказуем, все пак филмът изпълва зрителите с много приятни чувства и носталгия за детството. Режисиран от Марк Форстер, продукцията на Дисни ни кара на моменти да напълним очите, на моменти и да се разсмеем. „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ е филм, който ще се хареса не само на малките зрители, но и на не толкова малките. Мечо Пух намира стария си приятел Кристофър Робин, за да му помогне, но всъщност мечето помага на порасналия мъж да разбере кое е наистина важно в живота и в кои неща се крие щастието.