Капитан Марвел 2: Какво означава краят на филма за бъдещето на Марвел

• от Добави коментар

"Капитан Марвел 2" подготвя сцената за бъдещето на вселената на Марвел с две шокиращи сцени след надписите.

В "Капитан Марвел 2" виждаме различна страна на обичаната Карол Данвърс. Тя свиква да бъде сама и да прави нещата по собствен начин, когато силите ѝ внезапно се преплитат с тези на суперфенката от Джърси Сити Камала Хан, известна още като г-ца Марвел, и отчуждената племенница на Карол, сега астронавт на S.A.B.E.R., капитан Моника Рамбоу. Докато опознаваме новите герои и виждаме Карол в необичайна свтлина, се впускаме в приключение, в което това неочаквано трио от впечатляващи жени търси начин да работи в синхрон, за да спаси Вселената.

Режисьор на "Капитан Марвел 2" е Ниа ДаКоста (Кендимен), по сценарий на Меган МакДонъл, Ниа ДаКоста, Елиса Карасик и Зеб Уелс. В ролите са Бри Ларсън, Тейона Парис, Иман Велани, Самюъл Л. Джаксън, Саагар Шаик, Зенобия Шроф, Мохан Капур, Зауи Аштън и др.

Ето какво се случи в края на "Капитан Марвел 2" и как сцените след надписите могат да променят бъдещето на филмовата вселена на Марвел.


Дар-Бен атакува Земята

"Капитан Марвел 2" представя Дар-Бен изиграна от Зау Аштън, наследник на Ронан, предишния обвинител на Кри. Дар-Бен организира сложна схема, включваща кражба на ресурси от бившите колонизирани от крий планети, като се насочва конкретно към места, важни за Карол Данвърс. В началото мотивите на Дар-Бен са възприети като наказание за това, че Капитан Марвел е унищожила Върховния разум на Кри, но в последствие се оказват по-сложни.

Унищожаването на Върховния разум от капитан Марвъл потапя родната планета на извънземната раса Хала в хаос. Дар-Бен използва мощен артефакт, единтична гривна на тази на Камала, за да създава портали към различни планети. Тя открадва въздух, вода от две планети и накрая се насочва към земното слънце.

Карол, Моника и Камала обединяват сили

В кулминационното трето действие на “Капитан Марвел 2” Карол, Моника и Камала се изправят срещу Дар-Бен на борда на космическия ѝ кораб, където тя се опитва да изсмуче енергията на Слънцето. Въпреки първоначалните си затруднения триото успява да обезвреди Дар-Бен. В неочакван акт на милосърдие Карол я освобождава, обещавайки помощ за възстановяването на Хала.

Дар-Бен се самоунищожава и отваря портал в пространство-времето

Обсебена от идеята да унищожи Карол, Дар-Бен се възползва от възможността да открадне гривната на Камала, като накрая обединява двата мощни артефакта. Пренебрегвайки предупреждението на своя съветник за огромната сила на комбинираните гривни, Дар-Бен ги активира, отприщвайки вълна от енергия, която я унищожава.

Отварянето на портала разкъсва дупка в тъканта на пространство-времето. През отвора смътно се вижда друга реалност. Порталът застрашава както настоящата, така и алтернативната реалност. Моника Рамбо, Камала Хан и Карол Данвърс измислят план как да затворят разлома. Моника, снабдена с енергията на г-ца Марвел и Капитан Марвел, има задачата да запечата пролуката от другата страна. В един затрогващ момент Моника се жертва, затваряйки пукнатината, но озовавайки се в друго измерение.

Оставайки вярна на обещанието си, Капитан Марвел се отправя към Хала, за да разпали отново нейното слънце и да спаси планетата от тежкото ѝ положение. В края на “Капитан Марвел 2” виждаме как Карол Данвърс най-накрая се завръща дългосрочно на Земята, като се премества в дома в Луизиана, в който преди това са живели Мария и Моника Рамбо. Също така в края на "Капитан Марвел 2" Ник Фюри и останалата част от екипажа на станцията S.A.B.E.R са принудени да избягат на Земята, когато S.A.B.E.R избухва в пламъци.

Камала Хан формира Младите отмъстители

В завършека на "Капитан Марвел 2" виждаме как Кейт Бишъп (Хайли Стайнфелд) влиза в апартамента си, само за да открие, че Камала я чака в тъмнината. Камала представя идеята за сформиране на група от супергерои и Кейт ентусиазирано се съгласява.

Това напомня сцената от 2008 г. в “Отмъстители", когато Ник Фюри на Самюъл Л. Джаксън вербува Тони Старк за оригиналните Отмъстители. Камала, изразява желанието си да сформира екип от млади герои, като подхвърля "дъщерята на Ант-Мен", вероятно визирайки Каси Ланг от "Ант-Мен и Осата: Квантомания". Кейт Бишъп (Хайли Стайнфелд) преди това беше видяна в сериала "Ястребово око" на Дисни+ през 2021 г.

Това бележи значителна стъпка към формирането на Младите отмъстители - идея, деликатно загатната в предишни части на вселената на Марвел.

Моника Рамбо се озовава в паралелна реалност с Х-Мен

Моника Рамбо се оказва в капан в паралелна реалност. Сцената в средата на надписите се разгръща с Моника, която се събужда в мистериозна бяла стая и открива, че до леглото ѝ седи някой, който изглежда като майка ѝ Мария Рамбо (в ролята Лашана Линч). Изненадата не свършва с това: Келси Грамър се завръща като Звяра, повтаряйки ролята си от франчайза Х-Мен на Fox.

Звярът обяснява, че Моника е била спасена от някой на име Бинари. Звярът казва на Моника, че някой на име Чарлз иска да я види - вероятно Чарлз Ксавиер, известен още като Професор Х, лидера на Х-Мен. Когато Звярът излиза от стаята, камерата се спира върху Бинари в пълния ѝ костюм.

Флеркъни

Макар да няма традиционна сцена с финални надписи, "Капитан Марвел 2" включва звуков маркер с характерните звуци на флеркън. Тази хумористична препратка препраща към забавна сцена във филма, в която флеркъните са използвани за евакуация на космическата станция S.A.B.E.R.

Капитан Марвел 2

В Капитан Марвел 2 Карол Данвърс успешно е възстановила самоличността си от тираничните Крий и...

Споделете