• 0 коментара • Кино / Кино новини

Кевин Файги: Eternals включва открито гей герой

Президентът на Marvel Studios Кевин Файги потвърди, че в Eternals има открито гей супергерой.


Говорейки пред GMA след представянето на Marvel на D23, Файги потвърди, че в Eternals има открито гей герой (първи за поредицата). И въпреки че засега отказва да разкрие самоличността на героя, Файги обясни: "Той е женен, има семейство и това е само част от това кой е".

“Отмъстителите: Краят” стана първият филм във вселената на Марвел, в който изобщо има открит гей персонаж този април, като режисьорът Джо Русо се появи за кратко в ролята на скърбящ съпруг. Студиото понесе известна критика за прекаленото фокусиране върху това, което в крайна сметка беше много малък момент, но Файги защити сцената, казвайки, че никога не е имало за цел това да бъде „първият ни фокусиран герой“. Тази чест ще отиде на открито гей супергероя във Eternals.

Това няма да да са единствените ЛГБТ герои на Марвел. В планираната Фаза 4, Фейгобяви по време на SDCC, че Валкирята, в ролята Теса Томпсън ще бъде открито куиър, когато се завърне в Thor: Love and Thunder.

През последните години все повече и повече високобюджетни филми внедряват открито ЛГБТ герои в сюжета си, или потвърждават дългогодишната сексуалност на героите. В по-голямата си част обаче тези разкрития са склонни да бъдат толкова незначителни, че едва се забелязват или все още до голяма степен са само намекнати.Базирана на комикса на Джак Кърби, Eternals ще бъде история, която ще обхване хиляди години във Вселената на Марвел. Комиксът разказва за свръхмощни и почти безсмъртни същества, известни като Eternals и по-чудовищните им себеподобни, известна като Deviants, създадени от космическите същества, наречени Celestials.

Филмът ще бъде режисиран от Клои Жао, а сценария е поверен на Матю и Райън Фарпо. В Eternals участват Анджелина Джоли в ролята на Тена, Ричард Мадън като Икарис, Кумейл Нанджиани като Кинго, Салма Хайе като Аякс, Браян Тайри Хенри като Фастос, Лия Мчуг като Sprite, Лорън Ридлоф като Макари, Дон Ли като Гилгамеш, Кит Харингтън като Дейн Уитман, Джема Чан като Серси и Бари Когън като Друйг.

Eternals ще излезе по кината на 6 ноември 2020.