• 0 коментара • Кино / Кино новини

Хари Стайлс в преговори за “Малката русалка”

Хари Стайлс е в началото на преговори за емблематичната роля на принц Ерик в игралната версия на анимационния филм “Малката русалка” на Disney.


Ако преговорите са успешни Стайлс ще се присъедини към актьорския състав, който включва Хали Бейли като русалка Ариел и Мелиса Маккарти като морска вещица Урсула. Според Джъстин Крол от Variety, обаче сделката е далеч от приключена и Стайлс все още не е сигурен за ролята.

Ерик е принцът, който Ариел си харесва. Русалката спасява принца от удавяне, след което сключва сделка с морската вещица Урсула, за да размени гласа си за крака, за да може да той да се влюби в нея. Принцът е ключовият герой в последната битка срещу Урсула. Героят на Ерик не изпълнява нито една песен в оригинала от 1989. Това обаче беше променено през 2000-те години за Бродуейския мюзикъл, къде Ерик изпълнява няколко песни, включително две солови.Това няма да е първият филм за Стайлс, той участва в драмата на Кристофър Нолан за Втората световна война - “Дюнкерк”. Наскоро беше и един от фаворитите да изиграе младия Елвис Пресли в предстоящия биографичен филм на Баз Лурман за емблематичния американски музикант.

“Малката русалка” от 1989 печели най-добрата оригинална песен и партитура на Оскарите за Алан Менкен. За новата версия на приказката, Алън Менкен ще актуализира работата си и ще композира нова песен с текстове от Лин-Мануел Миранда.

"Малката русалка" ще бъде режисирана от Роб Маршал и е написана от Дейвид Маги. Това няма да е първият мюзикъл на Маршал, той беше номиниран за Оскар за филмовия мюзикъл “Чикаго”. Оттогава той е режисирал “Мемоарите на една гейша” и “Девет”. За последните си три филма Маршал си партнира с Дисни, това са „Карибски пирати: В непознати води“, “В горите“ и продължението на Мери Попинз от миналата година.

Очаква се снимките на “Малката русалка” да започнат през 2020. Все още не се знае кога филма ще излезе по кината.