• 0 коментара • Кино / Кино новини

Хелбой разменя Сталин за Хитлер в Русия

Цензурата в Русия променят новия филм Хелбой по неочакван начин.


Цензурата в Русия са премахнали споменаването на Йосиф Сталин, диктатор начело на тоталитарния комунистически режим в Съветския съюз. На негово място са добавили препратка към Адолф Хитлер.

Внимание: малък спойлер за Хелбой. В един момент титулярният герой на Дейвид Харбър говори с Баба Яга и и напомня, че веднъж се е опитала да възкреси духа на Йосиф Сталин, като каза: „Спомням си, че се опита да вдигнеш призрака на Сталин от некропол“. Вместо това дублираната руската версия на филма съдържа тази версия на репликата:”Искам да ти напомня, че се опита да вдигнеш духа на Хитлер от некропол”.Английската версия на филма с руски субтитри, също има подобна промяна. По време на диалога споменаването на името на Сталин е цензурирано звук „пип“. Вместо това, думата "Хитлер" се показва на екрана в субтитрите.

За съжаление за Хелбой, той беше широко оплют от критиците, които смятаха, че филмът е изненадващо тъпо и безрадостно приключение. За да се влошат нещата, той се справи много зле в бокс офиса като завърши трети в американския бокс офис.Дейвид Харбър е в ролята на Хелбой. Иън Макшейн участва в ролята на бащата на Хелбой, Тревър Брутенхолм. Даниел Дей Ким играе Бен Даймио, а Саша Лейн - Алис Монахан. Мила Йовович също участва в ролята на злодея Нимюе, известна още като Кръвната кралица. Пенелопа Мичъл е в ролята на вещицата Ганейда

Нийл Маршал режисира Хелбой по сценария на Андрю Косби Кристофър Голд и създателя на героя, Майк Миньола.

Хелбой е вече по кината.