• 0 коментара • Кино / Кино новини

“Хищни птици” ще има най-ниския бюджет от всички други филми на DC

“Хищни птици” (Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)) имат производствен бюджет от 75 милиона долара, което го прави най-евтиния филм във вселената DC към днешна дата.


В профил за Маргот Роби, Vogue отбелязва, че “Хищни птици” струват 75 милиона долара, което е нищо в сравнение с цената на други филми за комикси. Това би означавало, че “Хищни птици” е най-евтиният филм във вселената DC.

Филмът ще има по-малък бюджет от “Шазам!” (около 100 милиона долара), “Жената чудо” (150 милиона долара), “Аквамен” (160 милиона долара), “Отряд самоубийци” (175 милиона долара), “Човек от стомана” (225 милиона долара), “Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта” (250 милиона долара) и “Лигата на справедливостта“ ( 300 милиона долара).

Отдавна установеното общо правило е, че един филм трябва да спечели два пъти своя бюджет в световният бокс офис, за да е на печалба. Ако “Хищни птици” наистина струваха 75 милиона долара, тогава той трябва да направи само около 150 милиона щатски долара, което изглежда като цифра, която би могла да надхвърли само за един уикенд.Поредицата от филми на DC имаше доста възходи и падения в началото, но едно от най-важните моменти беше представянето на Маргот Роби като Харли в “Отряд самоубийци”. Перфектно представяйки духа на персонажа, Роби стана незабавен фаворит на феновете и един от най-ценните косове, с които разполага DC.

“Хищни птици” завърши основните снимки през април. Филмът вероятно ще бъде малко по-малък по обхват от нещо като “Отряд самоубийци”. Но малкият бюджет може да позволи на творческия екип да поеме повече рискове и да създаде нещо по-оригинално. Смята се, че филмът ще има R-ратинг. Марго Роби, от своя страна, смята, че един филм с категория PG рискува да бъде обявен за женски филм.Освен Марго Роби в ролята на Харли Куин във филма участват още Джърни Смолет-Бел в ролята на Черното канарче, Мери Елизабет Уинстед в ролята на Ловуващата, Рози Перес в ролята на Рене Монтоя и Ела Джей Баско в ролята на Касандра Кейн.

Злодеите на филма включват Юън Макгрегър като Черната маска и Крис Месина като Виктор Зсасз.

Стивън Уилямс, Дерек Уилсън, Дана Лий, Франсоа Чау, Матю Уилиг и Али Уонг също са част от актьорския състав, но техните роли все още не са обявени.

Сценарият е поверен на Кристина Ходсън, която работи по сценария на филма Batgirl след като Джос Уедън напусна проекта. Ходсън също така е сценарист на Бъмбълби. Лентата ще бъде режисирана от Кати Ян.

“Хищни птици” се очаква по кината на 7 февруари 2020.