• 0 коментара • Кино / Кино новини

Кит Харингтън и други се присъединяват към вселената на Марвел

Кит Харингтън, Джема Чан и Бари Когън се присъединяват към предстоящия филм на Марвел - Eternals.


По време на D23 Кевин Файги потвърди, че Кит Харингтън се присъединяват към вселената на Марвел. Актьорът от “Игра на тронове“ ще изиграе ролята на Дейн Уитман, известен още като Черният рицар в предстоящия филм на Марвел - Eternals. Харингтън не излезе на сцената с останалите актьори от филма, нито пък Черният рицар беше включен в концептуалното изкуство на костюмите на Eternals, което дебютира в D23.Персонажът Дейн Уитман е въведен във вселената на Marvel Comics през 1967 г. като племенник на злодея Черният рицар, който предава мантията на Дейн и го моли да върне честта на тяхното наследство. Черният рицар обединява сили с различни екипи от супергерои, включително Отмъстителите и Защитниците. Не е ясно как Черният рицар ще се впише във филма Eternals, тъй като той самият не е космически герой, но несъмнено е важна роля за Харингтън след финалния сезон на “Игра на тронове“.Джема Чан се завръща във вселената на Марвел в нова роля. След San Diego Comic-Con се появиха слухове, че Чан, която участва като Кри воин Мин-Ерва в “Капитан Марвел” може да получи съвсем нова роля в предстоящия филм на Марвел. По време на D23 2019 президентът на Marvel Studios Кевин Файги потвърди, че това е така.Чан ще играе Серси в Eternals, която традиционно е един от водещите герои на комикса. Серси за първи път се появи в комикса The Eternals №3 през 1976. Тя е изключително силна и може да пренареди молекулярните структури на високо ниво, повече от всички други членове на екипа. Това е така, защото тя може да повлияе на всички неща, както на органични, така и на неорганични и може да ги промени за постоянно, ако реши. Освен това тя може да манипулира и космическата енергия, което й позволява да подсили собственото си здраве, отбрана и офанзива.Междувременно Бари Когън също беше потвърден, че е част от актьорския състав на Eternals. Той ще влезе в ролята на злодея Друиг. Киоган познат с ролята си в “Дюнкерк” на Кристофър Нолан скоро се появи и в мини-сериала на HBO - “Чернобил”. Що се отнася до Друйг, няма информация за това дали той всъщност ще бъде основният злодей на филма, както обикновено е в комиксите. Ако е така, тогава Киоган веднага ще получи главна роля във Eternals. Но също така съществува възможността различен герой да е злодеят на филма, а Друйгът на Киоган да е част от дългосрочните планове за филмите с участието на Eternals.

Подобно на всички други Eternals, Друйг притежава много сили, включително манипулация на енергия, почти безсмъртие и полет. В комиксите Друиг е и лидер на измислената европейска държава на име Ворожейка. Трябва да се отбележи, че Друйг често се е приравнявал със своя братовчед Икарис и останалите по-добре възпитани Eternals. Това означава, че ситуацията може да бъде подобна на тази на барон Мордо в „Доктор Стрейндж“, където той започва като приятел и в крайна сметка се превръща във враг.

На сцената на D23 Marvel Studios даде на публиката първи поглед върху костюмите на Eternals, след като целият главен актьорски състав излезе на сцената:Базирана на комикса на Джак Кърби, Eternals ще бъде история, която ще обхване хиляди години във Вселената на Марвел. Комиксът разказва за свръхмощни и почти безсмъртни същества, известни като Eternals и по-чудовищните им себеподобни, известна като Deviants, създадени от космическите същества, наречени Celestials.

Филмът ще бъде режисиран от Клои Жао, а сценария е поверен на Матю и Райън Фарпо. В Eternals участват още Анджелина Джоли в ролята на Тена, Ричард Мадън като Икарис, Кумейл Нанджиани като Кинго, Салма Хайек като Аякс, Браян Тайри Хенри като Фастос, Лия Мчуг като Sprite, Лорън Ридлоф като Макари и Дон Ли като Гилгамеш.

Eternals ще излезе по кината на 6 ноември 2020.