• 0 коментара • Кино / Кино новини

Махершала Али ще бъде Блейд

В шокиращо изявление в края на представянето на Marvel Studios по време на SDCC беше разкрито, че Махершала Али ще влезе в ролята на Блейд във вселената на Марвел.


Носителят на Оскар Махершала Али ще влезе в ролята на полувампира Блейд във вселената на Марвел. Не беше разкрито много, включително дали героят ще се появи във филм или сериал.

Уесли Снайпс влиза в ролята на Блейд три пъти в: Блейд през 1998, Блейд 2 през 2002 и в Блейд: Троица в 2004. Той бе заменен от рапър Sticky Fingaz за телевизионния сериал на Блейд, който продължи само един сезон през 2006 година.Докато някои фенове, и без съмнение самият Снайпс, ще бъдат разочаровани, че актьорът няма да може да играе Блейд, това не е изненадващо. От една страна, Снайпс е на 56 години и не е работил по филм от мащаба на тези блокбъстър от дълго време. От друга, поведението на Снайпс, оправдано или не, на снимачната площадка на Блейд: Троица вероятно е обезкуражила Marvel Studios да иска да рискува подобна ситуация.

Блейд: Троица от 2004 беше пълна бъркотия, която е била утежнена от скандалите между звездата Снайпс и режисьора Дейвид Гойър. Извън телевизионен сериал, Блейд отсъства от малкия и големия екран, въпреки че Снайпс многократно казва, че би искал да повтори ролята. Докато Marvel Studios получиха филмовите и телевизионни права на Блейд преди няколко години, досега не е имало никаква информация за възраждане на героя.Що се отнася до Али, той също е популярен избор на феновете на Блейд, така че голяма част от феновете на Марвел ще се радват да го видят на екрана в ролята на полу-вампира. Новата версия на Блейдe на големия екран без съмнение ще послужи за превръщането на Али в още по-голяма холивудска суперзвезда.

Във фаза 4 на вселената на Марвел през 2020 и 2021 ще видим още “Черната вдовица”, Eternals, “Шанг-Чи и легендата за десетте пръстена”, “Доктор Стрейндж 2” и “Тор 4”.