Марк Хамил казва, че е приключил с ролята на Люк Скайуокър

Добави коментар

Марк Хамил, емблематичният актьор, който вдъхна живот на Люк Скайуокър във филмите от поредицата "Междузвездни войни", обяви, че e приключил с ролята.

В интервю за Трейси Смит от CBS News в предаването "Sunday Morning" Марк Хамил сподели, че е приключил с ролята на Люк Скайуокър в поредицата "Междузвездни войни”.

Хамил, който сега е на 71 години, заяви: "Е, никога не казвай никога. Просто не виждам причина за това. Позволете ми да го кажа по този начин: Искам да кажа, че те имат толкова много истории за разказване, че вече нямат нужда от Люк. Аз имах своето време и това е хубаво. Но вече е достатъчно."

Актьорът се появява за първи път в ролята на Люк Скайуокър в първия филм от поредицата "Междузвездни войни", излязъл на екран през 1977 г. Той се превъплъщава в тази роля и в следващите филми, включително и в последната част - "Междузвездни войни: Последните джедаи" от 2017 г. Освен във филмите, Хамил участва и в два сериала на Дисни+ - "Мандалорианецът" и "Книгата на Боба Фет".

Размишлявайки върху творческия си път с героя, Хамил си спомня за ранните си дни във вселената на "Междузвездни войни", когато е работил заедно с покойната Кари Фишър (принцеса Лея) и Харисън Форд (Хан Соло).

Той сподели съвет, който Фишър някога му е дала: "Превъзмогни себе си. Виж, ти си Люк Скайуокър. Аз съм принцеса Лея. Просто го приеми”.

По-късно в разговора Хамил говори за собственото си наследство.

"Истината е, че никога не съм очаквал да бъда запомнен с нещо", казва Хамил. "Просто исках да си изкарвам прехраната с това, което ми харесва. И си помислих: ‘Можеше да бъде и по-зле. Можеше да бъда известен като най-добрият актьор, който някога е играл Адолф Хитлер, разбирате ли? Поне Люк е благороден човек!"

Макар феновете да изпитват тъга, че Хамил няма да се завърне в ролята на Люк Скайуокър, решението му отразява чувството за завършеност и желанието да се даде възможност на нови истории и герои да заемат централно място във все по-разширяващата се вселена на "Междузвездни войни".

Споделете