Официално: Марвел разкри актьорския състав на "Фантастичната четворка"!

Добави коментар

Фантастичната четворка се завръща! Педро Паскал, Ванеса Кърби, Ебон Мос-Бакра и Джоузеф Куин ще се превъплътят в емблематичните герои.

Марвел Студиос официално обяви актьорския състав на предстоящия си филм "Фантастичната четворка". Педро Паскал ще се превъплъти в ролята на Рийд Ричардс/г-н Фантастик, а Ванеса Кърби ще изиграе Сю Сторм/невидимата жена. Ебон Мос-Бакра ще се превъплъти в ролята на Бен Грим/Нещото, а Джоузеф Куин ще изиграе брата на Сю, Джони Сторм/Човешката факла.

Новината беше обявена официално в Инстаграм.

Педро Паскал е чилийско-американски актьор, който през последните години се прочу с ролите си в популярни телевизионни сериали. Известен е с образа на Оберин Мартел в "Игра на тронове", Хавиер Пеня в "Наркос", титулярния мандалорианец в "Мандалорианецът" и съвсем наскоро - Джоел Милър в "The Last of Us: Последните оцелели".

Ванеса Кърби е английска актриса, получила международно признание за ролята си на принцеса Маргарет в сериала на Нетфликс "Короната".

Джоузеф Куин е английски актьор, който наскоро получи широко признание за ролята си на Еди Мънсън в четвъртия сезон на сериала на Нетфликс "Stranger Things".

Ебон Мос-Бакра е американски актьор, участвал в редица филми и телевизионни предавания. Той е най-известен с ролите си на Дейвид Либерман в сериала на Нетфликс " The Punisher", Деси Харперин в сериала на HBO "Момичета" и на Ричард "Ричи" Йеримович в сериала на FX по Дисни "The Bear".

Режисьорът на "УандаВижън" Мат Шакман ще режисира "Фантастичната четворка" по сценарий на Джош Фридман, Джеф Каплан и Иън Спрингър.

Фантастичната четворка е в основата на света на Марвел, като Стан Лий и Джак Кърби представят екипа във "Фантастична четворка" № 1 от 1961 г. - комиксът, който поставя началото на Вселената на Марвел.

Предишните опити за пресъздаването на "Фантастичната четворка" на големия екран бяха посрещнати със смесени чувства. През 1994 г. Роджър Корман продуцира нискобюджетен филм за екипа супергерои, който така и не е пуснат официално.

Режисьорът Тим Стори създаде два филма за героите през 2005 и 2007 г. В тях участват Йоан Груфъд в ролята на Рийд Ричардс/Г-н Фантастик, Джесика Алба в ролята на Сю Сторм/Невидимата жена, Крис Евънс в ролята на Джони Сторм/Човешкия факел и Майкъл Чиклис в ролята на Бен Грим/Вещицата. Макар да постигат известен търговски успех, те получават смесени отзиви както от критиците, така и от феновете.

През 2015 г. Fox се опитва да рестартира франчайза с режисьор Джош Транк начело. Полученият филм обаче е посрещнат с негативни отзиви и не се представя добре в боксофиса. Тази итерация, в която участват Майлс Телър, Кейт Мара, Майкъл Б. Джордан и Джейми Бел, е подложена на значителни критики заради отклонението от първоначалния източник и неубедителното изпълнение.

Джон Красински изигра версия на Рийд Ричардс в "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" от май 2022 г., който бързо беше убит.

"Фантастичната четворка" се очаква по кината на 25 юли 2025.

Фантастичната четворка

Филм за Фантастичната четворка във вселената на Марвел.

Споделете