Празнуваме живота с „Клети създания“ на Йоргос Лантимос от 19 януари

Добави коментар

След невероятния успех на номинирания за десет награди „Оскар“ Фаворитката, виртуозният провокативен режисьор Йоргос Лантимос, сценаристът Тони Макнамара и носителката на „Оскар“ Ема Стоун отново обединяват сили, за да ни запознаят с Клети създания – оригинална и поразяваща постмодерна сатира, вдъхновена от неостаряващата история за доктор Франкенщайн и неговото чудовище.

Адаптация на едноименния роман на Алистър Грей, Клети създания разказва за фантастичната еволюция на Бела Бакстър (Стоун) – млада жена, която е върната отново към живота от брилянтния и неконвенционален учен д-р Годуин Бакстър (Уилям Дефо). Под закрилата на Бакстър, Бела е нетърпелива да се учи – жадна за знания и житейски опит, тя бяга на вихрено приключение, прекосявайки континенти и океани заедно с Дънкан Уедърбърн (Марк Ръфало) – хитър и развратен адвокат. Освободена от предразсъдъците на времето, Бела е непоколебима в убеждението си, че трябва да се бори за свобода и равенство.

Мрачна комедия, изпълнена с порочен и непочтителен хумор, Клети създания е брилянтна сатира за ролята на половете, която ни представя забележителен свят, където съзнанието не е подчинено на възпитанието и предопределеното. Филмът показва развитието и духовното освобождение на една жена, която израства в сковано от норми и предразсъдъци патриархално общество, а с разбиването на социалните ограничения идва и завръщането към детското удивление от света.

Трейлърът на Клети създания ни потапя в невероятната атмосфера на филма и ни запознава с умната, безстрашна, красива, забавна, откровена до болка и много стилна Бела, която е орисана да се превърне в нова културна икона.

Режисьор на Клети създания е Йоргос Лантимос (Омарът, Фаворитката), а сценарият е на Тони Макнамара (Фаворитката, Велика, Круела), по едноименния роман на Алистър Грей. Продуценти са Ед Гайни, Андрю Лоу, Ема Стоун и Йоргос Лантимос . В ролите влизат Ема Стоун, Уилям Дефо, Марк Ръфало, Джерод Кармайкъл, Рами Юсеф, Маргарет Куали, Кристофър Абът, Сузи Бемба, Катрин Хънтър, Уейн Брет и др.

Впускаме се в лична и сюрреалистична одисея на себепознание с Клети създания само в кината от 19 януари.

Клети създания

Адаптация на едноименния роман на Алистър Грей, Клети създания разказва за фантастичната еволюция на Бела...

Споделете