• 0 коментара • Кино / Кино новини

Режисьорът Джеймс Уан разкрива детайли за Аквамен

В интервю за THR, режисьорът на Аквамен Джеймс Уан говори за подводните ефекти и избора на Долф Лундгрен за ролята на Нереус.


Уан говори за трудността за заснемане на филм, който се развива до голяма степен изцяло под водата, и запазването на CGI до минимум. Уан каза пред THR:

“Това е едно голямо, техническо предизвикателство за снимане на филм. Работата с вода, а и дори сухите сцени, които трябва да изглеждат мокри са много сложни за заснемане… Нашият еквивалент на двама човека, които седят и си говорят в подводния свят е супер сложно за снимки. Трябва да мислиш за CGI, за косата, как се мърдат дрехите, как плават, на каква платформа да ги сложим и всички такива неща....”

Въпреки усложненията от подводното снимане, режисьорът на Аквамен Джеймс Уан се ангажира да използва възможно най-много практически ефекти:

“Това просто го прави много трудно и отнема много време да се направим всичко това. Така че това не е лесна работа - но се надявам, че ще си заслужава в бъдеще.”

Уан също така описва историята зад участието на Долф Лундгрен в предстоящия филм за Аквамен в ролята на Нереус:

"Когато бях в процеса да пиша този героя (Крал Нереус) в света на Аквамен, моя приятел Майк Мендес работеше с Лундгрен за един от филмите си и Майк беше просто очарован от това колко добър е Долф. И аз си помислих Долф ще бъде перфектен за тази роля."

Аквамен ще събере Джейсън Момоа в ролята Акваман и Амбър Хърд в ролята на Мера за ново приключение след тяхната изява като героите в Лигата на справедливостта през ноември. Във филма участват още Уилям Дефо в ролята на Нуидис Вулко, Темуера Морисън в ролята на Томас Къри, Яхя Абдул Матийн втори в ролята на Черната Манта, Луди Лин в ролята на Мърк, Патрик Уилсън в ролята на Орм Мариус и Никол Кидман в ролята на Атлана.

Аквамен е режисиран от Джеймс Уан по сценарий на Уил Бийл, Джеф Джоунс и Джеймс Уaн.

Аквамен излиза по кината на 21 декември 2018 г.