• 0 коментара • Кино / Кино новини

Робърт Патинсън разкрива защо реши да бъде Батман

Робърт Патинсън споделя с GQ защо реши да поеме ролята на Батман.


В скорошно интервю за GQ, когато го попитаха какво го е накарало да поеме такава голяма и плашеща роля като Батман, Патинсън разкри, че макар героят вече да е изобразен от толкова много актьори, той все още е заинтригуван и привлечен от предизвикателството да намери нов начин да се направи своя версия на супергероя.

“Какви са причините да не го направите? Харесва ми факта, че има не само много, много, много добре направени версии на героя, които изглеждат доста окончателни, но мислех, че има множество различни интрпретации на героя. " - обясни Патинсън. „Забавно е, когато все повече и повече земя е покрита. Като, къде е разликата? Виждали сте тази по-весела версия, виждате тази един вид изтощена версия, един вид по-животинска версия. И пъзелът става доста удовлетворителен и си помислих: Къде е моето място? И също така, имам ли нещо вътре в мен, което би проработило, ако мога да го направя? "

Той коментира и очакването не феновете около проекта и новата му версия на героя. „Има толкова малко неща в живота, за които хората страстно се интересуват преди дори да се е случило. Почти можеш да почувстваш този натиск от очакване и то малко те зарежда с енергия. Различно е от това, когато си в роля и има вероятност никой да не я види. Така ли е? В известен смисъл това е, не знам ... Това ви прави малко пикантни. "На въпроса защо е решил да се върне към блокбустърите, Патинсън отговори честно, като разкри, че сега иска нещо по-сигурно за кариерата си. Той също така разкри, че наистина е бил заинтересован да прави блокбустъри, но никой не му предлагал, защото режисьорите са смятали, че вече не се занимава с тях.

„Просто нещо, на което бихте могли да разчитате малко повече“, добави Патинсън. „Проблемът, който имах, беше, колкото и да обичах филмите, които правех, никой не ги гледа. И това е нещо плашещо, защото не знам колко е жизнеспособно това за кариера ми ... Не знам колко хора всъщност са в бранша, които са готови да ме подкрепят без каквато и да било търговска жизнеспособност.

Към Робърт Патинсън в ролята на Батман (Брус Уейн) се присъединяват Зоуи Кравиц в ролята на Селина Кайл; Пол Дано в ролята на Едуард Наштон, Джефри Райт като Джеймс Гордън, Джон Туртуро като Кармин Фалконе, Питър Сарсгард в ролята на детектив Гил Колсън, Джейми Лоусън като кандидата за кмет Бела Реал, Анди Съркис в ролята на Алфред и Колин Фарел в ролята на Озуолд Кобълпот. Рийвс ще режисира филма по сценарии написан от него и Матсън Томлин. Рийвс продуцира заедно с Дилън Кларк. Майкъл Е. Услан ще изпълнява ролята на изпълнителен продуцент

The Batman се очаква по кината на 1 октомври 2021.