• от • 0 коментара • Кино / На кино в 5

Семейство Адамс | The Addams Family - ревю

Новата анимационна версия на “Семейство Адамс” ще запали ново поколение фенове на известната фамилия.Едва ли има някой, който не знае кои са семейство Адамс. Първоначално създаденото от карикатуриста Чарлз Адамс, страховитото семейство служи като пародия на американското ядрено семейство от 60-те години. Шикозни и стилни, фамилията Адамс се наслаждава както на готическия си начин на живот, така и на ненормалното си ужасяващо очарование. Семейство Адамс са пресъздадени в множество сериали, филми и дори мюзикъл. Двата игрални филма от 90-те години със сигурност са вдъхновили у много хора интерес към страховитото и странното. Сега новата версия на мрачната фамилия се опитва да завладее въображението на малките зрители.

Ако сме напълно честни, “Семейство Адамс” от 2019 не е толкова добър колкото “Семейство Адамс” от 1991 и продължението му от 1993. Но като цяло филмът не търси вдъхновение от тях, а вместо това се връща още по-назад, по-назад дори от телевизионна поредица от 60-те години, а именно към оригиналните карикатури на Чарлз Адамс. Дизайните на героите са копирани до последния детайл от комиксите на Адамс. Макар да е странно, да се видят такива карикатурни лица, създадени в ултра гладката, реалистична визия на 3D анимацията, лесно се свиква с тях. Много от зрители със сигурност ще оценят странно стилизираната атмосфера, която анимацията създава.“Семейство Адамс” е дело на режисьорите Конрад Върнън (Шрек 2, Мадагаскар 3) и Грег Тиернан (Sausage Party) по сценарий на Мат Либерман и Памела Петлер (Corpse Bride). След като ядосана тълпа ги прогонва от родния им дом по средата на сватбената им церемония, Гомес и Мортисия Адамс се преместват в нов дом - обитавана от духове лудница в Ню Джърси. Там имат две деца, Уенсдей и Пъгсли, и живеят странния си мрачен живот, докато в долината под хълма, където е къщата им не построен град. Водещата на телевизионно реалити предаване Марго Иглер не е доволна, че резиденцията на Адамс разваля имиджа на перфектния й квартал, така че предлага да им помогне да се асимилират. Междувременно Уенсдей се сприятелява и започва училище, докато Пъгсли се страхува, че няма да успее да изпълни дългогодишна семейна традиция.

Филмът поставя старата история в контекст, който има смисъл днес. Карикатурната анимация е очарователна и послание за това да бъдеш себе си и да поставяш семейството на първо място е вечна. “Семейство Адамс” има доброто послание за това, да бъдеш различен, когато те подлагат на натиск да следваш тенденциите и да се асимилираш, както и да не се опитват да принуждаваш всички да бъдат като теб.В “Семейство Адамс” има хумор, който ще се хареса както на деца така и на възрастни. Като се започне от глупави, карикатурни шеги до черна комедия, която дългогодишните фенове на фамилията Адамс очакват от героите, има по нещо за всеки. Филмът е достатъчно мразен, за да не опетнява наследството на поредицата, но не чак толкова, че да изплаши публиката за която е предназначен. Има препратки към „То“ и други филми на ужасите, като „Екзорцистът“ и „Нашествието на крадци на тела“. Новият анимационен филм ще е приятно преживяване за феновете на франчайза, особено на семейства, чиито деца все още не са запознати с фамилията.

Новият “Семейството на Адамс” може да не достигне висотите на своите предшественици, но той успява да е приятно завръщане за феновете и достойно въведение в света на мрачното семейство за новодошлите. С интересната си история, бързото си развитие и впечатляващата анимация, този плашещо забавен и свеж филм ще представи на новото поколение любящото и странно семейство и със сигурност ще спечели много нови фенове.