Ще правят генерирани от изкуствен интелект филм за Едит Пиаф

Добави коментар

Warner Music Group иска да възкреси легендарната френска певица Едит Пиаф с помощта на изкуствен интелект повече от 60 години след смъртта ѝ.

© Igor Omilaev

Warner Music Group обяви, че си партнира с управителите на интелектуална собственост на Пиаф за "Едит" - 90-минутен филм, чието действие ще се развива в Париж и Ню Йорк от 20-те до 60-те години на миналия век. Филмът ще бъде разказан от генерирано от изкуствен интелект факсимиле на гласа на Пиаф.

Биографичният филм, разработен от Warner Music Entertainment в сътрудничество с продуцентската компания Seriously Happy, има за цел да представи живота на Пиаф през модерна перспектива. Филмът ще съчетае анимация с архивни кадри, сценични изпълнения, телевизионни изяви, лични видеоклипове и интервюта, за да представи автентичен образ на важни моменти от живота на Пиаф.

Използването на изкуствен интелект, обучен на базата на гласови клипове и изображения на Пиаф от над 80 години, ще изиграе решаваща роля в създаването на филма. Тази технология ще възроди характерния глас и образ на Пиаф, като увеличи автентичността и емоционалното въздействие на нейната история, твърди Warner Music Entertainment.

Сценарият на "Едит" се основава на оригинална идея на Жули Вейл и е написан в сътрудничество с Жил Марлиак.

Катрин Главас и Кристи Лаум, изпълнители на наследството на Едит Пиаф, заявиха: "Технологията ни накара да се почувстваме така, сякаш сме отново в стаята с нея. Анимацията е прекрасна и чрез този филм ще можем да покажем истинската страна на Едит - нейната радостна личност, хумора и непоколебимия ѝ дух."

Warner Music публикува снимка от концептуалната версия на "Едит":

Споделете