• 0 коментара • Кино / Кино новини

“Snyder Cut” на “Лигата на справедливостта” в HBO Max

След повече от две години слухове, петиции и непрекъснати хаштагове, феновете най-накрая ще получат това, което искат - версията на “Лигата на справедливостта“ на Зак Снайдър ще бъде в HBO Max през 2021.


Откакто версията на “Лигата на справедливостта” на Джос Уидън излезе по кината, имаше безкраен дебат за съществуването на версия на Зак Снайдер на филма и дали тя ще бъде по-добра или по-лоша. Сега вече знаем, че тъй наречения “Snyder Cut” съществува и феновете ще могат да го видят.

Според The Hollywood Reporter, източници твърдят, че Снайдер ще получил допълнителни 20-30 милиона долара, за да завърши монтажа, ефектите и други елементи на филма, за да може той да бъде пуснат в предстоящата стрийминг услуга на WarnerMedia.Зак Снайдер e завършил 100% от снимките на “Лигата на справедливостта” и няколко месеца постпродукцията, преди да му се наложи да спре работата по филма вследствие на семейна трагедия, като Джос Уидън зае мястото му за това, което се смяташе, че са дребни поправки и за да завърши оригиналната визия на Снайдер. В последствие се разбра, че работата на Уидън е била далеч по-обширна, отколкото е се смяташе, а основната цел е била да се промени филмът от първоначалния сюжетен план на Снайдер. Крайният продукт е съвсем различен филм, който има само повърхностни прилики с оригиналния три и половин час супергеройски епос на Снайдер.

Снайдер сподели новината по време на въпроси и отговори след коментара на Снайдер на живо на филма “Човек от стомана” в Vero.Снайдер изказа сърдечни благодарности на феновете в прессъобщение на HBO Max: „Искам да благодаря на HBO Max и Warner Brothers за този смел жест подкрепа към артистите и позволението да се реализира истинските им визии. Също така специално благодаря на всички, участващи в движението SnyderCut, че направиха това реалност. "

В момента не е ясно каква ще бъде формата на “Лигата на справедливостта” на Снайдер. Дали ще бъде пуснат като почти четиричасов режисьорски филм или ще бъде разделена на шест части, все още не е решено. Вече се събира голяма част от първоначалния постпродукционен екип, за да озвучат, монтират, добавят нови и завършат стари визуални ефекти и, да, може би дори ще се върнат много от актьорите, за да запишат допълнителен диалог.