Ставаме част от приказния свят на „Малката русалка“ от 26 май само в кината

Добави коментар

Иконичната Ариел оживява на голям екран във впечатляваща игрална адаптация на Дисни

На 26 май се гмурваме в един от най-обичаните приказни светове на Дисни с Малката русалка. Под вещото ръководство на номинирания за „Оскар“ Роб Маршал (Карибски пирати: В непознати води, Вдън горите) историята на очарователната Ариел оживява на големия екран с изключително амбициозна и впечатляваща игрална версия, която обещава да бъде не по-малко пленителна от едноименния анимационен филм от 1989 г., който дава началото на най-успешния период в историята на студиото.

Докосваме се до магическото киноизживяване, което ни очаква в Малката русалка с трейлъра на филма, който разкрива величествения подводен свят на Атлантика и наред с Ариел (Хали Бейли), ни запознава с част от най-иконичните герои в историята – рака Себастиан (Давийд Дигс), чайката Скатъл (Акуафина), величествения цар Тритон (Хавиер Бардем), страховитата вещица Урсула (Мелиса Макарти) и не на последно място, с красивия принц Ерик (Джона Хауър-Кинг). Готови ли сте за най-вълнуващото морско приключение на предстоящото кинолятото?

Малката русалка разказва за прелестната, надарена с божествен глас Ариел – най-младата дъщеря на владетеля на подводното кралство Атлантика цар Тритон. Ариел живо се интересува от човешкия свят и мечтае да открие какво се крие отвъд морето – нещо, което нейният баща строго ѝ забранява. Един ден, по време на свирепа буря, Ариел спасява от корабокрушение красивия принц Ерик, в когото се влюбва дълбоко и решава да направи всичко възможно да се срещне с него на сушата. Това я отвежда в ръцете (и пипалата) на злата морска вещица Урсула, която примамва русалката с пъклена сделка. Урсула ще я трансформира в човек за три дни, в замяна на нейния чудно красив глас – единственото нещо, което принц Ерик помни от срещата им. В рамките на тези три дни Ариел трябва да накара Ерик да се влюби в нея и да ѝ даде „целувката на истинската любов“. Ако това се случи, Ариел ще остане завинаги човек, в противен случай тя вечно ще принадлежи на Урсула като русалка.

Сценарият на Малката русалка е дело на Джейн Голдман (Звезден прах) и Дейвид Магий (Животът на Пи), по приказката на Ханс Кристиян Андерсен. В ролите са Хали Бейли, Хавиер Бардем, Мелиса Макарти и Джона Хауър-Кинг, Давийд Дигс, Джейкъб Трембли, Акуафина, Нома Думензвени, Джуд Акувудике, Лорена Андреа, Кайса Мохамар и др.

Гмурваме се дълбоко във вълшебния свят на Малката русалка от 26 май само в кината на 2D, 3D и 4DX. Дублиран и субтитриран.

Малката русалка

Малката русалка разказва за прелестната, надарена с божествен глас Ариел – най-младата дъщеря на владетеля...

Споделете