• 0 коментара • Кино / Кино новини

“Tomb Raider: Първа мисия” ще има продължение

Продължението на “Tomb Raider: Първа мисия” с участието на Алисия Викандер вече има режисьор и дата на излизане.


Според Deadline, MGM е определил датата на излизане на 19 март за все още неозаглавеното продължение на Tomb Raider, като Викандер отново участва в главната роля. Бен Уитли ще режисира филмът.

Очаква се продукцията на продължението да започне през следващата година. Продължението е написано от Ейми Джъмп, която е редовен сътрудник на Уитли. Преди това двамата са работили по High-Rise, Free Fire, A Field in England, Sightseers и Kill List. Джъмп and Уитли в момента работят по следващия си проект Freak Shift.

Джъмп поема задълженията за сценарият от Женева Робъртсън-Дуорет и Аластър Сидънс, които са съавтор на първия филм. Детайлите по сюжета на продължението се пазят в тайна.Първият Tomb Raider остави вратата широко отворена за продължението си, като приключи с Лара разбирайки истината за Тринити и се подготвя за следващия си двубой със сенчестата организация. И тъй като историята за произхода на Лара вече е разказана, продължението ще бъде свободно да изследват по-свеж сюжет и по-интересна история.

“Tomb Raider: Първа мисия” спечели 274,7 милиона долара в световния бокс офис. Във филма Лара Крофт (Алисия Викандер) е независимата дъщеря на ексцентричен авантюрист, който изчезва, когато тя е тинейджър. Сега млада жена е на 21 години, без да има истински фокус или цел, обикаля хаотичните улици на Източен Лондон като куриер на велосипед, който едва изкарва наема си и взема курсове в колежа, като рядко се появява в час. Решена да тръгне по свой собствен път, тя отказва да поеме юздите на световната империя на баща си също толкова непоколебимо, колкото тя отхвърля идеята, че той наистина си е отишъл. Съветвана да се изправи пред фактите и да продължи напред след седем години без него, дори Лара не може да разбере какво я кара да реши най-накрая пъзела на неговата загадъчна смърт.

Продължението на “Tomb Raider: Първа мисия” се очаква по кината на 19 март 2021.