• 0 коментара • Кино / Кино новини

Травис Найт ще режисира Марк Уолбърг в Six Billion Dollar Man

Травис Найт се присъединява към адаптация на класическия телевизионен сериал Six Billion Dollar Man на Warner Bros.


Variety съобщава, че Найт е подписал договора да седне на режисьорския стол на Six Billion Dollar Man.

Найт направи своя игрален дебют с миналогодишния Бъмбълбий, който спечели 466 милиона долара в световния боксофис. Той е основател на анимационното студио Laika, което стои зад заглавията “Коралайн и тайната на огледалото“, „Кубо и пътят на самурая“ и наскоро излезлия по кината „Търсенето на Линк“.

The Six Billion Dollar Man е базиран на научно-фантастичния телевизионен сериал със същото име, който разказва историята на бившия астронавт, полковник Стив Остин (в ролята Лий Мейджорс). Главният герой е таен агент, който притежава свръхчовешка сила благодарение на бионични импланти. Сериалът се излъчва в продължение на пет сезона по американския канал ABC между 1973 и 1978 г. и е базирана на романа на Мартин Кайдин -„Киборг“.Марк Уолбърг ще играе ролята на полковник Стив Остин, свален пилот, който е спасен с операция, която го прави част машина.

Warner Bros закупи правата за проекта през 2017 г. от компанията Weinstein, след като студиото се срина. Режисьор се търси, след като Дамиан Шифрон се отказа от проекта. По едно време имаше слухове, че Мел Гибсън ще режисира. Присъединяването на Найт към Six Billion Dollar Man трябва да гарантира, че филмът най-накрая ще започне да се движи през предварителна продукция и в близкото бъдеще към заснемане. В момента не се знае каква ще бъде визията за филма.

Предишният сценарий, написан от Шифрон, е премахнат и Бил Дюбюк, сценарист на „Счетоводителят“ и сериала на Netflix- „Озарк“, поема писането му. Дюбюк вероятно ще работи в тясно сътрудничество с Найт, за да създадат тяхна версия на филма.