Започва работа по "Трон 3"

Добави коментар

След дълго прекъсване франчайзът "Трон" ще се завърне с "Трон: Арес".

След години на спекулации и разработване "Трон 3" най-накрая се придвижва напред. Дисни води ранни преговори с Йоаким Рьонинг да режисира филма. Джаред Лето, който от 2017 г. насам открито заявява интереса си към франчайза "Трон", ще изпълнява главната роля. Сценарият ще бъде написан от Джеси Уигутов. Филмът, озаглавен "Трон: Арес", ще бъде продължение на филма от 2010 г. "Трон: Заветът".

Очаква се снимките на "Трон: Арес" да започнат през август във Ванкувър, като договорите за участието на Рьонинг и Лето все още не са финализирани.

Дисни пуска първия филм “Трон” по кината през 1982 г. с Джеф Бриджис в ролята на Кевин Флин, дизайнер на видеоигри, който по случайност попада в капана в собственото си творение. Филмът е похвален за новаторските си визуални ефекти, но не се представя добре в боксофиса. Филмът обаче придобива култов статус през годините, което в крайна сметка води до създаването на "Трон: Заветът" през 2010 г.

Продължението, режисирано от Джоузеф Косински и с участието на Бриджис, Гарет Хедлунд и Оливия Уайлд, печели 400 милиона долара в световния бокс офис. Плановете за следващ филм с Косински начело се провалят и Дисни се сблъсква с трудности в намирането на вариант за продължаване на франчайза. През последните години се разработват различни варианти на "Трон 3", но нито един от тях не се реализира.

Преди това Рьонинг е режисирал "Господарка на злото 2” и “Карибски пирати: Отмъщението на Салазар”. Наскоро норвежкият режисьор завърши снимките на филма на Дейзи Ридли "Young Woman and the Sea".

Лето наскоро се появи във филма на Sony “Морбиус” и сериала на Apple TV+WeCrashed”. Предстоят му и роли в “Привидения в замъка” на Disney и “Adrift” на Дарън Аронофски.

Трон 3

филм

Сюжетът е неизвестен.

Споделете