• 0 коментара • Кино / Кино новини

Режисьорът на Жокер загатва за начало на снимките

Режисьорът на Жокер, Тод Филипс, сподели черно-бяла снимка на себе си с простия надпис: "here we go".


Тази публикация може да се отнася за някои от от другите му филми, но вероятността да е за Жокер е твърде голяма, тъй като филмът трябва да започне производство скоро.

Пълният пост може да видите по-долу.

Here we go.

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips1) on

Смята се, че продукцията на Жокер ще започне на 10-ти септември, което е само след няколко дни и означава, че Филипс е вглъбен в предпроизводствения процес и се подготвя за снимките.

Напоследък Хоакин Финикс е забелязван около Ню Йорк. Той е отслабнал и с по-дълга коса, за да изиграе ролята на принца-клоун на престъпността.

По-ранно тази седмица Жокер се сблъска с първия си проблем. Съобщено бе, че Алек Болдуин ще влезе в ролята на версия на Томас Уейн, която се основава на Доналд Тръмп. Кастингът изглеждаше перфектен, но Болдуин бързо сподели в социалните медии, че той трябва да се оттегли от филма поради конфликт в графика. Тод Филипс и екипът му вероятно се опитват да намерят заместник на Болдуин, преди снимките да започнат официално.Хоакин Финикс ще влезе в ролята на известният злодеи. Филмът ще има по-нисък бюджет в сравнение с другите филми на DC. Проектът също така е описан като по-скоро тъмно изследване на героя, отколкото криминален трилър, като Шофьор на такси и Кралят на комедията. Очаква се този филма да е вдъхновен от комикса ”The Killing Joke" на Алън Мур, в който Жокера е неуспешен комик, чиято съпруга е убита, което го кара да стане злодеят, който всички познаваме.

Освен това Жокер няма да е част от свързаните филми на DC или така наречените Worlds of DC и вместо това ще служи като първата лента в отделен банер със самостоятелни адаптации на комикси.

Режисьор на Жокер е Тод Филипс, известен най-добре за работата си по филмите “Последният ергенски запойr”. Сценарият е поверен на Филипс и Скот Силвър известен с работата си по Боецът (2010) и 8-ма миля (2002).

Във филмът ще видим още Зази Бийтс като самотна майка, която хваща вниманието на Жокера преди той да се превърне в нихилистичния злодей, Робърт Де Ниро в ролята на водещ на телевизионно шоу, Марк Марон и Франсис Конрой в ролята на майката на Жокера.

Жокер се очаква по кината на 4 октомври 2019 г.