• 0 коментара • Кино / Кино новини

Стелан Скарсгорд ще играе злодея в Дюн

Стелан Скарсгорд се присъедини към нарастващия актьорски състав на Дюн, адаптация на романа на Франк Хърбърт.


Стелан Скарсгорд ще влезе в ролята на един от злодеите на филма, барон Харконен, чието семейство управлява важната планета Аракис преди Дук Лито Атреиди, който тай дълбока омраза към семейството на Атреиди и участва в заговор с галактическия император да го унищожи.Скарсгорд най-скоро беше на големия екран в Mamma Mia! Отново заедно и е известен с изявите си в Тор и Отмъстителите на Marvel, както и с няколко филма от поредицата Карибски пирати.Ролята на барон Владимир Харконен на голям екран е изпълнявана от Кенет Макмилан в адаптацията на Дюн на Дейвид Линч от 1984. Иън Макнайс влиза в същата роля през 2000 и 2003 година за телевизионната адаптацията на канала Syfy.

Дюн, смятан за научно-фантастична литературна класика, разказва сложната история за опита на едно благородническо семейство да контролира пустинна планета на име Аракис (по-известна като Дюн) и неговия износ, подправката (най-важното вещество в империята), докато не са предадени от галактическия император.

Тимъти Шаламе играе Пол Атреиди, син на Дук Лито Атреиди, който е принуден да избяга в пустинята и да се съюзи с номадските племена на Дюн. Използвайки засилените си умствени способности, той в крайна сметка успява да стане техен владетел, като номадите вярват, че той е техният месия. Ребека Фъргюсън играе майка му, лейди Джесика. Дейв Батиста се присъедини към Дюн в ролята на садистичния племенник на барон Харконен - Рабан Харконен, известен още като 'Звяра' Рабан.

Дени Вилньов е режисьор и съ-сценарист с Ерик Рот и Джон Спайтс. Очаква се филмът да започне снимки през пролетта в Будапеща и Йордания.

Още не известно кога Дюн ще излезе по кината.