• 0 коментара • Кино / Кино новини

ОФИЦИАЛНО: Мадс Микелсен заменя Джони Деп във „Фантастични животни 3“

След седмици слухове вече е официално, че датският актьор Мадс Микелсен ще замени Джони Деп в Фантастични животни 3.


IndieWire съобщава, че Warner Bros. официално е потвърдил, че Микелсен ще влезе в ролята на Гелърт Гриндълуолд във “Фантастични животни 3” и в следващите филми.

Микелсен е най-известен с ролята си на Ханибал Лектър в сериала на “Ханибал”. Датският актьор е познат и с ролите си на злодей в блокбъстъри като Kaecilius в „Доктор Стрейндж“ и Льо Шифр в „Казино Роял“. Той същото така в лиза в ролята Гейлън Ерсо в „Rogue One: История от Междузвездни войни“. Микелсен много пъти е показал таланта си за харизматичните роли на лоши момчета и няма съмнение, че е отличен избор за Гриндълуолд. Скоро ще можете да го видите в ролята на злодея Дейвид Прентис в “Живият хаос”.Джони Деп, който влезе в ролята на тъмният магьосник в първите два филма, трябваше да бъде заменен след като загуби широко известното дело за клевета във Великобритания.

Все още неозаглавения „Фантастични животни 3“ в момента снима в Studios Leavesden близо до Лондон. Голяма част от актьорския състав на „Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд“ ще се завърне, включително Еди Редмейн, Катрин Уотърстън, Дан Фоглър, Алисън Судол, Езра Милър и Джуд Лоу в ролята на младия Албус Дъмбълдор.През 2016 излезе първият филм от поредицата - “Фантастични животни и къде да ги намерим” и първоначално изглеждаше, че поредицата ще се фокусира върху приключенията на магизоолога Нют Скамандър (Еди Редмейн). С продължението „Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд“, обаче изглежда студиото и сценариста на филма искат да се фокусират вместо това на времето, когато тъмният магьосник Гринделвалд тероризира света на магьосниците. За това е интересно, че поредицата все още се казва “Фантастични животни”, като се има предвид, че те почти не присъстваха в последният филм.

„Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд“ не беше одобрен нито от критиците, нито от феновете на Хари Потър и неговия свят. Повечето хора смятаха сюжетът за прекалено дълъг, скучен и пълен с твърде много експозиция.

“Фантастични животни и къде да ги намерим” спечели 814 милиона долара в световния бокс офис, а продължението му „Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд“ 655 милиона долара.

Очаква се Фантастични животни 3 да излезе по кината на 15 юли 2022.