• 0 коментара • Кино / Кино новини

Оскар Айзък се присъединява към Дюн

Оскар Айзък се присъедини към актьорския състав на Дюн, адаптация на романа на Франк Хърбърт.


Според Variety, Оскар Айзък е в преговори да изиграе ролята на херцог Лито Атреидски, бащата на главния герой Пол.

Айзък има оживена година пред него. Той ще участва с Бен Афлек в екшън трилъра на Netflix - “Triple Frontier”, а през декември ще се появи на големия екран за Междузвездни Войни 9. Айзък също ще участва в анимационния филм “Addams Family” на Sony.Дюн, смятан за научно-фантастична литературна класика, разказва сложната история за опита на едно благородническо семейство да контролира пустинна планета на име Аракис (по-известна като Дюн) и неговия износ, подправката (най-важното вещество в империята), докато не са предадени от галактическия император.

Тимъти Шаламе играе Пол Атреиди, син на Дук Лито Атреиди, който е принуден да избяга в пустинята и да се съюзи с номадските племена на Дюн. Използвайки засилените си умствени способности, той в крайна сметка успява да стане техен владетел, като номадите вярват, че той е техният месия. Ребека Фъргюсън играе майка му, лейди Джесика. Дейв Батиста се присъедини към Дюн в ролята на садистичния племенник на барон Харконен - Рабан Харконен, известен още като 'Звяра' Рабан. Стелан Скарсгорд ще влезе в ролята на един от злодеите на филма, барон Харконен.

Дени Вилньов е режисьор и съсценарист с Ерик Рот и Джон Спайтс. Очаква се филмът да започне снимки през пролетта в Будапеща и Йордания.

Още не известно кога Дюн ще излезе по кината.