Създателите на “Игра на тронове“ се отказват от “Междузвездни войни”

Добави коментар

Шоурънърите на хитовия сериал “Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс са изоставили плановете си да работят върху нова трилогия за Междузвездни войни.


Бениоф и Уайс избраха да се откажат от сделката си с Лукасфилм, заявявайки, че графикът им е твърде пълен. Те трябваше да напишат и продуцират трилогията от филми, които щяха да излязат през 2022.

„Има ограничен брой часове в денонощието и чувстваме, че няма да успеем да отдадем заслуженото едновременно на Междузвездни войни и на проектите към Netflix.“, казват двойката пред Deadline. „За това ние със съжаление се оттегляме.“

Наскоро Бениоф и Уайс подписаха многогодишна сделка с Netflix на стойност 200 милиона долара за създаване на ексклузивно съдържание. Решението да се откажат от Вселената на Междузвездни войни означава, че в бъдеще те ще работят само за Netflix.

Президентът на Лукасфилм Катлийн Кенеди остави вратата отворена за възможното им завръщане, казвайки:

„Дейвид Бениоф и Дан Уайс са невероятни разказвачи на истории. Надяваме се да ги включим в пътя напред, когато успеят да се освободят от натоварения си график, за да се съсредоточат върху „Междузвездни войни“.
„Ние обичаме Междузвездни войни“, пише още в изявлението на Бениоф и Уайс. „Когато Джордж Лукас ги създаде, той създаде и нас. Да поговорим за Междузвездни войни с него и сегашния екип на филма беше вълнение за цял живот и винаги ще сме задължени на сагата, която промени всичко. “

След като Бениоф и Уайс напускат, не е ясно дали Дисни ще продължи да развиват идеи им, или ще започне от начало. В момента те са се превърнали в противоречиви фигури. Планираният телевизионен сериал за HBO, наречен Конфедерация, който беше представен като драма в алтернативен свят, в който американския юг е спечелил американската гражданска война, беше отменен след като много фенове намериха концепцията за обидна и расистка.

Финалният сезон на “Игра на тронове“ също разочарова много фенове като се смята че, нетърпението на Бениоф и Уайс да започната работа по трилогията си за Междузвездни войни е причината, поради която последния сезон 8 - който беше дълъг само шест епизода - да бъде толкова претупан.

Ако се вярва на официалното изявление, сделката на Бениоф и Уайс за Netflix е взела предимство пред техните филми за Междузвездни войни. Работата по филми на Дисни е склонна да монополизира времето и вниманието на всички - автори и режисьори, които са натоварени с нея, така че е трудно да си представим как Бениоф и Уайс биха намерили време да създават предавания и филми за Netflix, като в същото време да създадат новата ера на Междузвездни войни. Въпреки че някои може да са разочаровани от новината, други вероятно ще се съгласят - по една или друга причина, че това може би е за доброто.

Дисни в момента работи по много проектите за света на Междузвездни войни. Друга трилогия от "Междузвездни войни" от режисьора на “Последните джедаи” Райън Джонсън все още е в процес на създаване, докато продуцентът на кино вселената на Marvel Кевин Файги разработва отделен филм, а Disney + стартира със сериала "The Mandalorian". “Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” излиза през декември, а Юън Макгрегър ще пресъздаде ролята си на Оби-Уан Кеноби за предстояща поредица за Disney+.

Споделете